Vaniljajauhe oli päässyt loppumaan, mustikoita oli hieman hintsusti ja jogurttia taas olisi jäänyt ylimääräistä purkin pohjalle, joten niiden osalta reseptiä on hieman tuunattu. Pohjataikinaa tulee muuten aika reipas määrä, mikä ei toki tällaista toivotonta taikinahiirtä haitannut sitten ollenkaan...
Mustikka-jogurttipiirakka
Taikinapohja:
125 g voita
1 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl valkoista sokeria
2 rkl perunajauhoja
Jogurttitäyte:
2,5 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
1 dl valkoista sokeria
2 rkl perunajauhoja
Pinnalle:
3 dl mustikoita
Sulata voi huoneenlämpöiseksi ja vatkaa joukkoon jogurtti ja kananmuna. Lisää joukkoon kuivat aineet ja vatkaa tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja levitä nuolijalla reilu kerros taikinaa vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoittele täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat ja paista piirakkaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piirakka ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti