11. elokuuta 2014

Kantarelleja ja naudan ulkofileetä

Kuivasta kesästä huolimatta saimme jo heinäkuun alkupuolella poimittua sienet kantarellipaistokseen avittamalla luontoäitiä hieman. Mökillä oli näkyvillä pienenpieniä kantarellinalkuja tutussa paikassa, ja viikon järvivedellä kastelun jälkeen sienet olivat kasvaneet sen verran, että maltoimme poimia ne kesän ensimmäiseen tuoresieniruokaan. Emme halunneet peittää sienten hentoa makua, vaan korostimme sitä vain pienellä määrällä sipulia, mustapippuria ja merisuolaa. Oi ihanuutta!

Kantarelleja ja naudan ulkofileetä
pari kourallista kantarelleja
2 rkl voita
1 pieni keltasipuli
200 g naudan ulkofileetä
merisuolaa
mustapippuria
pari kirsikkatomaattia
pari salaatinlehteä

Ota naudan ulkofile huoneenlämpöön.

Siisti sienet ja ienonna sipuli. Kuullota sipuleita hetken pannulla ja lisää sitten mukaan sienet. Paistele kymmenisen minuuttia, rouhi joukkoon suolaa ja mustapippuria ja siirrä syrjään odottelemaan lihan valmistumista.

Leikkaa ulkofileestä vajaan sentin paksuisia siivuja ja käytä ne nopeasti kuumalla pannulla niin, että lihanpalat jäävät reilusti medium rareksi.

Asettele lautasille ensin salaatinlehtiä ja sitten filesiivuja. Rouhaise päälle suolaa ja mustapippuria. Nostele sitten lihan päälle sienipaistosta ja asettele annoksen viereen puolitettu kirsikkatomaatti. Nauti välittömästi.

2 kommenttia:

  1. Hitsi kun olen kateellinen noista kanttarelliapajista, noita ihanuuksia kun ei täällä Oulun korkeudella juuri metsäretkellä tapaa... (onneksi on kaupat).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih... Onneksi tosiaan jotkut löytävät näitä ihanuuksia ihan myyntiinkin asti!

      Poista