15. elokuuta 2014

Raparperimuffinit

Raikkaat raparperimuffinit on helppo ja nopea valmistaa, kun vieraita on tulossa lyhyemmällä varoitusajalla. Taikina perustuu viime kesänä löytämääni ihanan mehevään muffiniohjeeseen.

Raparperimuffinit (13 kpl)
80 g voita
2 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
3,5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,3 tl vaniljajauhetta
3 dl raparperikuutioita (2 vartta)

Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä hetken. Sekoita tällä välin kuivat aineet keskenään. Lisää voisulan joukkoon maito ja kananmuna ja sekoittele nopeasti tasaiseksi esim. nuolijalla. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taas tasaiseksi. Kuutioi raparperi ja lisää lopuksi varovasti taikinan joukkoon. Jaa taikina 13 vuokaan ja paista muffineja 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Anna muffinien jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti