3. elokuuta 2014

Savustetut karitsan paahtopaistit ja savuperunat

Kesä ja savupönttö kuuluvat yhteen erittäin tiiviisti. Tänäkin kesänä savupönttö on ollut kovassa käytössä mökillä niin kalojen kuin lihojenkin savustuksessa. Tällä kertaa savustimme karitsan paahtopaisteja sekä perunoita, lopputulos oli kuin olikin erittäin maukas.

Savustetut karitsan paahtopaistit
4 kpl karitsan paahtopaisteja, noin 600 g
reilusti tuoretta timjamia
reilusti tuoretta oreganoa
vuorisuolaa

Poista paahtopaisteista kalvot ja enimmät rasvat. Hiero mausteet pintaan ja anna maustua hetki. Laita savustuspönttöön savustumaan noin 20 minuutiksi. Ota karitsat pöntöstä ja grillaa vielä hetki mediumiksi, anna vetäytyä hetki ja nauti.

Savustetut perunat
keitettyjä uusia perunoita
oliiviöljyä
vuorisuolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia

Lohko keitetyt perunat ja hiero mausteet pintaan. Savusta samaan aikaan samoin kuten karitsatkin ja tarjoa lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti