Herkkutatit pääsivät eilen heti tuoreeltaan tähän samettisen herkulliseen lounasklassikkoon, kantarellit ja voitatit puolestaan päätyvät illalla pastakastikkeeseen. Mutta siitä lisää myöhemmin!
Kermainen herkkutattikeitto
7 herkkutattia
2 salottisipulia
3 rkl voita
4 dl ruokakermaa
1 dl sienilientä (esim. Touch of Taste kantarellifondista)
ripaus valkopippuria
merisuolaa
koristeluun tuoretta kirveliä ja hyvää oliiviöljyä
tarjoiluun itse tehtyä maalaisleipää ja voita
Siisti ja pilko sienet niin kuutioiksi yhtä virheettomintä sientä lukuunottamatta. Leikkaa jäljelle jäänyt tatti pitkittäin viipaleiksi annosten koristelua varten.
Hienonna salottisipuli ja kuullota voissa valurautapannussa. Lisää joukkoon sienikuutiot ja nosta lämpöä. Paista, kunnes neste on haihtunut ja tatit ovat saaneet hiemn väriä. Siirrä paistos kattilaan ja lisää joukkoon kerma ja sieniliemi. Kiehauta ja mausta valkopippurilla ja suolalla.
Paista koristeluun säästetyt tattiviipaleet kauniin ruskeiksi voissa ja asettele keittoannosten päälle. Vimeistele annokset tuoreella kirvelisilpulla ja muutamalla pisaralla oliiviöljyä. Tarjoile juureen tehdyn maalaisleivän kera.
Nyt ei tosiaan voi metsässä kävellä melkein astumatta sienen päälle, tosin hyvin löytyy tatteja täälläkin. :)
VastaaPoistaTotta! Tänään lenkillä en voinut vastustaa kiusausta ja keräilin polun varrelta herkkutatteja vaunuihin :)
Poista