Ihana anoppini antoi mökiltä lähtiessämme mukaan kylmälaukullisen poimimiaan mustikoita ja herukoita. Niistä riittää paitsi raikkaisiin soseannoksiin pikkukokille syötettäväksi, myös vähän syntisempiin suuremman väen herkkuihin, kuten taivaallisen pehmeään mustaviinimarjajäätelöön.
Viiden kuukauden komeaan ikään päästyään pikkukokkimme on saanutkin jo kuukauden "maistella" kiinteitä ruokia. Lainausmerkit ovat paikallaan siksi, että tuohon innoissaan suutaan aukoavaan pikkutyyppiin uppoaisi erilaisia soseita ja puuroa niin paljon, kuin vain ehtii ja uskaltaa lusikoida. Kiinnostus ruokaa kohtaan taitaa olla periytyvää sorttia... :)
Mustaherukkajäätelö jäätelökoneella
3 dl mustaherukoita
2,5 dl kevytmaitoa
2 dl vispikermaa
1,5 d valkoista sokeria
Sekoita maito, kerma ja herukat tasaiseksi tehosekoittimella ja paseeraa kuoret pois valuttamalla massa vielä siivilän läpi. Lisää joukkoon sokeri ja kaada massa jäätelökoneeseen. Anna koneen pyöriä, kunnes se ei enää tahdo jaksaa pyörittää massaa. Siirrä jäätelö pakasterasiaan ja anna sen kohmettua pakastimessa vielä noin tunnin verran ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti