Kuten täällä blogissakin usein toistelemme, meillä syödään aivan toivottoman harvoin kalaa (huonoa kalaonneakaan ei voi loputtomiin syyttää - ainakaan kauppareissuilla...).
Kuvioon on tultava muutos, joten ostimme inspiraatioksi pelkkiin lohiruokalajeihin keskittyneen, Paula Ahlsen Söderin kirjoittaman opuksen Lohta arkeen ja juhlaan (2011). Ensimmäisenä kokeiluun pääsi tämä arki-illan pelastaja. Kivanvärinen annos syntyy supernopeasti, yksi viikon kala-aterioista tulee hoidettua ja aikaa jää vielä muuhunkin - vaikkapa hyvän jälkkärin pyöräyttämiseen :)
Tandoorimaustettu lohi
600 g lohifilee
4 rkl tandoorimaustetta
Laita lohifilee uunivuokaan ja hiero kalan pintaan reilu kerros tandoorimaustetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin vartin verran, kunnes fileen sisälämpötila on 50 astetta. Tarjoile kala jogurttikastikkeen ja kvinoan kera.
Kurkku-minttukastike
0,5 kurkku
1 dl tuoreita mintunlehtiä
3 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1 tl jeeraa
merisuolaa
mustapippuria
Kuutioi kurkku ja hienonna mintunlehdet ja valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset keskenään ja rouhi sekaan makusi mukaan pippuria ja suolaa. Anna kastikkeen maustua viileässä vartin verran ennen tarjoilua.
Todellakin, koko ajan on huono omatunto vähäisestä kalan käytöstä. Kaikki nopeat lohireseptit ovat tervetulleita. Minttukastikeohje tuli kuin tilauksesta tämän illan yrttilihapullia varten.
VastaaPoistaToivottavasti minttukastike maistui! :)
Poista