21. syyskuuta 2014

Välimerelliset porsaanniskarullat

Yön pimeinä tunteina pikkukokin kanssa valvoessa syntyy kaikenlaisia ideoita, joista jotkut, kuten nämä täytetyt kasslerrullat, pääsevät aamulla toteutukseen asti. Pienellä väkerryksellä syntyi mahtavan murea, maukas ja mehukas possuannos, jolla kelpasi yllättää O. pitkän työpäivän jälkeen.

Välimerelliset porsaanniskarullat
800 g porsaan kassleria
100 g fetajuustoa
50 g puolikuivattuja tomaatteja (sun-kissed tomatoes)
0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
mustapippuria

Leikkaa huoneenlämpöinen porsaan niskapala kääretorttumaisesti auki, kapeaksi ja pitkäksi levyksi. Leikkaa levy sitten poikittain kahtia. Rouhi lihojen pintaan reilusti mustapippuria. Täytä rullat kuin täyttäisit kääretortun; murenna ja ripottele lihalevyille fetajuusto ja asettele päälle tasaisesti tomaatit ja basilikanlehdet. Rullaa lihat täytteineen tiukiksi kääröiksi ja sido kääröt kiinni paistilangalla.

Aseta rullat uunivuokaan paistopussissa. Paista ensin 200 asteessa puoli tuntia, vähennä sitten lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 3 tunnin ajan. Ota rullat uunista ja anna niiden jäähtyä viitisentoista minuuttia. Poista paistolangat ja tarjoile kasslerrullat vaikkapa raikkaan salaatin sekä punaisten ja keltaisten kirsikkatomaattien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti