28. lokakuuta 2014

Bánh xèo eli täytetyt vietnamilaiset riisiletut

Vietnamilainen katuruoka rocks! Sen täytyy olla paikan päällä syötynä aivan taivaallista, kun nojatuolimatkailija saa kotikeittiössäkin helposti pyöräytettyä esimerkiksi näitä herkullisia, porsaalla ja katkaravuilla täytettyjä riisi-kookoslettuja. Kunhan tuo pikkukokki tuosta vähän kasvaa, suuntaamme kohti Saigonia!

Resepti on peräisin Hannan Soppa -blogista. Ohensimme lettutaikinaa hieman, liekö käyttämämme riisijauho tai kookosmaito sitten ollut koostumukseltaan erilaista. Täytteet kannattaa meidänkin mielestämme kypsentää etukäteen, sillä ohuet riisiletut paistuvat tulikuumalla panulla melkeinpä sekunneissa.

Näitä kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla!

Bánh xèo eli täytetyt vietnamilaiset riisiletut (6 kpl, 2 hengelle)
riisilettutaikina:
2 ½ dl riisijauhoja
1/4 tl kurkumajauhetta
½ tl vuorisuolaa
2 dl vettä
1 dl kookosmaitoa

täyte:
100 g porsaan jauhelihaa
vuorisuolaa
6 jättikatkaravun pyrstöä
1 iso kevätsipuli
kourallinen mung-pavunituja

tarjoiluun:
nuoc cham -dippikastiketta (resepti alla)

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja kookosmaito ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia ja valmistele tällä välin nuoc cham -dippikastike ja lettujen täytteet.

Paista jauheliha kypsäksi ja mausta suolalla. Kiehauta myös ravut nopeasti suolavedessä.  Pilko kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.

Kuumenna paistinpannu tulikuumaksi ja kaada sille loraus esim. auringonkukkaöljyä. Kaada lettutaikinaa pannuun halkaisijaltaan n. 15 cm letun verran. Paista hetki, lisää letun toiselle reunalle täytteet ja taita lettu varovasti lastalla kiinni. Tarjoile heti.

Nuoc cham -dippikastike
1 valkosipulinkynsi
1/3 mieto chili
1 rkl limemehua (0,5 limetti)
1 rkl valkoista sokeria
½ dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl kalakastiketta

Silppua valkosipuli ja chili hienoksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna makujen tasoittua puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti