21. lokakuuta 2014

Kantarellimuffinit

Osallistuin taannoin kesän ensimmäisiä kantarelleja esittävällä valokuvalla Arktisten Aromien valokuvauskilpailuun. Vaikka tuomarit eivät ilmeistä suurta taiteellista lahjakkuuttani havainneetkaan, onni potki kuitenkin osallistujille järjestetyssä arvonnassa ja voitin Kati Nappan ja Simo Moision teoksen Metsän makuja (2005/2011). Kirjassa on kivoja, nopeita reseptejä metsän antimista raaka-aineittain järjestettynä.

Kokeilimme ensimmäisenä vähän muokattua sienimuffiniohjetta. Maukkaat lämpimäiset sopivat hienosti syksyiseen ruokapöytään uunissa pitkään hautuneen possupadan seuraksi.

Sienimuffinit (8 isoa muffinivuokaa)
2 dl kuivattuja, liotettuja kantarelleja (tai muita metsäsieniä)
2 keltasipulia
2 rkl voita
2 dl täysjyväspelttijauhoja
1,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
0,5 dl riihiruisjauhoja
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl vuorisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa
1,5 dl kevytmaitoa
1 dl auringonkukkaöljyä
2 kananmunaa

Liota kantarellit, purista kuivaksi (säästä liotusliemi muuhun käyttöön) ja hienonna pieneksi hakkelukseksi. Hienonna myös sipulit ja kuullota niitä voissa pannulla. Lisää mukaan sienisilppu ja paista kymmenisen minuuttia. Nosta seos syrjään jäähtymään.

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja persilja keskenään. Möyhennä sitten sekaan hieman jäähtynyt sieni-sipulipaistos. Sekoita mukaan maito ja öljy ja lopuksi kananmunat. Älä vaivaa taikinaa yhtään enempää, kuin on pakko.

Jaa taikina amerikanmuffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 20 minuutin ajan. Tarjoile kantarellimuffinit lämpimänä.

Kesän ensimmäiset kantarellit mökkitien varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti