9. lokakuuta 2014

Pähkinäiset uuniomenat

Soppakellarissa oli tehty maukkaankuuloisia, mantelimassalla täytettyjä uuniomenoita. Resepti pääsi testiin siskoni tullessa perheineen vierailulle, näitä kun pyöräyttää samalla vaivalla vähän isommallekin porukalle.

Herkullinen pähkinätäyte toimi todella hyvin ja omenat tekivät nopeasti kauppansa. Allekirjoittanut sen sijaan saa laiskuudesta miinuspisteitä, kun ei jaksanut tehdä omenien kaveriksi itse jäätelöä tai vaniljakastiketta...

Pähkinäiset uuniomenat
11 isoa kotimaista omenaa
150 g mantelimassaa
150 g voita
150 g fariinisokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 rkl kanelia

Ota voi lämpenemään huoneenlämpöön. Poista omenoista siemenkodat omenaporalla - mitä isompi kolo, sitä enemmän siihen mahtuu pähkinätäytettä. Sekoita sähkövatkaimella voi, sokeri, pähkinärouhe ja kaneli tasaiseksi massaksi. Taputtele täyte omenoiden sisään pikkulusikkaa apuna käyttäen.

Lado omenat vierekkäin uunivuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes omenat tuntuvat kokeiltaessa pehmeitä. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

4 kommenttia:

  1. Houkutteleva ohje! Tulikin mieleen, että pitää pelastaa talviomenat puusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ehdottomasti. Oih olisipa meilläkin omia omenapuita!

      Poista
  2. Mantelimassa ja omena on loistava pari :) Meillä muut ei tykkää, mutta näitä voisin itse syödä vaikka kuinka! Niin hyvältä kuulostavat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeita tehdä ja niiiiiin hyviä! Mantelimassa on kyllä huippuaines :)

      Poista