8. lokakuuta 2014

Sinisimpukat roséviinissä

Jos muistan oiken, tämä ruokalaji syntyi jääkaapin tähteistä. En mene vannomaan, sillä tämänkin tekemisestä on jo aikaa.. Jostain ruuasta taisi jäädä simpukoita yli, ja kaapissa oli vielä edellisen päivän roséviinin pohjat, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Sen muistan kyllä hyvin, että lopputulos oli toimiva. Eipä ole tullut ajatelleeksikaan, että roséviini voisi toimia näinkin hyvin simpukoiden kanssa. Täytyy suositella ja kokeilla itsekin uudemman kerran.

Sinisimpukat roséviinissä
puolikas punainen chili
1 punasipuli
puolikas yksikyntinen valkosipuli
1,5 dl roséviiniä
loraus vettä
250 g simpukoita
kevätsipuli

Silppua chili ja punasipuli sekä valkosipuli. Laita kasari kuumenemaan, lorauta sinne öljyä ja kuullota chiliä ja sipuleita hetki. Lisää joukkoon roséviini ja loraus vettä. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon puhdistetut elävät simpukat, laita kasariin kansi päälle ja höyrytä noin 5 minuuttia tai kunnes simpukat aukeavat. Nostele lautaselle ja kaada lientä päälle. Silppua päälle vielä kevätsipulia ja nauti.

2 kommenttia:

  1. Alkoipas tehdä mieli simpukoita. Minäkin olen joskus lurauttanut simpukoiden joukkoon roseeta, kun kaapista ei löytynytkään sitä valkkaria. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih kesä ja roséviini, kyllä kelpaisi! :)

      Poista