30. lokakuuta 2014

Vanilja-valkosuklaatartaletit

Nämä elämäni ensimmäiset tartaletit eivät varsinaisesti ole koristeellisella ulkonäöllä pilattuja, mutta tästä se vähitellen lähtee. Leipominen oli hauskaa ja täyte onnistui hyvin, pohjat sen sijaan olisivat voineet olla vähän ohuempia.

Valkosuklaa-vaniljatartaletit (24 kpl)
Murotaikina:
350 g erikoisvehnäjauhoja
40 g tomusokeria
150 g voita
2 kananmunaa

Vanilja-valkosuklaatäyte:
130 g valkosuklaata
250 g mascarponea
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 ml vaniljajauhetta

Koristeluun:
kumkvatteja

Sekoita jauhot ja sokeri keskenään kulhossa. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja vatkaa se sähkövatkaimella jauhojen joukkoon niin, että taikinasta muodostuu pientä, tasaista rouhetta. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Muotoile taikinasta levy ja kääri se kelmuun. Viilennä taikinaa hetken jääkaapissa tai pakastimessa. Valmista tällä välin täyte.

Sulata suklaa kattilassa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita suklaasulan joukkoon mascarponejuusto, sokeri, vaniljajauhe ja kananmuna. Jätä valmis täyte odottamaan.

Kauli murotaikina vajaan puolen sentin paksuiseksi levyksi. Käytä sopivankokoista lasia tai kulhoa muottina ja ota taikinalevystä pyöreitä pikkulevyjä. Asettele levyt vuokiin (silikoninen muffinipelti soveltuu hyvin), leikkaa leivinpaperista jokaisen tartalettipohjan sisään suoja ja kaada leivinpaperin sisään kuivattuja herneitä (näin tartalettipohjat pitävät muotonsa uunissa).

Paista pohjia 200-asteisessa uunissa 7 minuutin ajan. Vähennä uunin lämpö 150 asteeseen ja ota leivinpaperi-herneviritykset pois pohjien sisältä. Lisää kunkin pohjan sisään täytettä. Jatka paistamista 2-3 minuutin ajan niin, että täyte jähmettyy, muttei ehdi paistua.

Anna tartalettien jäähtyä kunnolla ja koristele ennen tarjoilua esim. kumkvattiviipaleilla.


4 kommenttia:

  1. Onpa suloiset pienet tarteletit:)

    VastaaPoista
  2. Mulla on kaapissa tartalettivuoat, joita oon käyttänyt tasan kerran. Silloinkin tein pieniä suolaisia piirakoita. Haaveissa on monesti ollut tehdä makeitakin versioita, mutta aina se on jäänyt :/ Miksi ihmeessä pitää olla niin paljon hyviä ohjeita, joita haluaisi kokeilla?

    Nuo sun tekemät tartaletit näyttää kyllä mielettömän hyviltä! Valkosuklaata ja kumkvattia, ei niillä voi tulla kuin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkonäkö jäi 'kehtaanko julkaista ollenkaan' -tasolle, mutta maku oli onneksi hyvä :) Kokeile ihmeessä, kun sulla on asiaankuuluvat vuoatkin! Lista kokeiltavista jutuista tuntuu tosiaan koko ajan vain kasvavan, vaikka kuinka kokkaisi :D

      Poista