29. marraskuuta 2014

Grillissä paistettu taimen

Kalaa pitäisi syödä sen pari kertaa viikossa. Tuskin on toteutunut tämä haave kovinkaan useasti meidän keittiössä, valitettavasti. Tällä kertaa teimme kuitekin maittavan aterian taimenesta, joka on erinomainen kala; monesti vain melko hintava myöskin. Valmistus on helppoa, varsinkin jos ostaa kalan valmiiksi perattuna. Ei muuta kuin suola ja muut haluamasi mausteet pintaan ja uuniin, grilliin tai pannulle!

Kokeilimme tällä kertaa grillissä folioon käärittynä, ja lopputulos oli maistuva, kala jäi myös todella meheväksi. Lisukkeeksi voi keksiä lähes mitä vain, me teimme samassa grillissä peruna-sipulinyyttejä, parsaa sekä pekonia. Toimi.

Grillissä paistetu taimen
1 kokonainen taimen
merisuolaa
kevätsipulia
lisukkeeksi esim. pekonia, perunoita ja sipulia sekä parsaa

Perkaa kala ja viillä molemmin puolin kylkiin muutama viilto lihaan asti. Suolaa sekä sisä- että ulkopuolelta reippaasti. Hakkaa kevätsipuli silpuksi ja tunge kalan vatsaan. Kääri koko komeus folioon ja paista grillissä kypsäksi. Valmista samalla lisukkeeksi peruna-sipulinyyttejä, paistettua pekonia ja parsaa. Kaikki valmistuu helposti lähes yhtä aikaa grillissä.

2 kommenttia:

  1. Oijoi! Olemme saaneet villitaimenen pari kertaa Näsijärvestä. Tai villi ja villi, istutettujahan ne on alunperin. Pienempi maistui vielä kasvattajan eväille, mutta isompi oli ehtinyt saada luonnon makua ja on aivan ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taimen on kyllä loistava saalis, viime kesänä Lätäsenolta sain itsekin ihan oikean villitaimenen, kokoakin oli 67 cm. Niissä maisemissa maistui vielä paremmalta kuin kotioloissa :)

      Poista