Salmiakki-lakritsijuustokakku
pohja:
135 g digestivekeksejä
60 g voita
2 rkl apteekin salmiakki -mixeriä
täyte:
4 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua (1 sitruuna)
6 rkl apteekin salmiakki -mixeriä
2 dl vispikermaa
3 rkl valkoista sokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
pinnalle:
n. 1 dl kovettuvaa lakritsikastiketta (esim. O'hoj Hard topping - lakritsikastike)
valkoista sokerikuorrutetta
muovihämähäkkejä
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti esim. mauttomalla viinirypäleensiemenöljyllä.
Sulata voi pehmeäksi. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää joukkoon voi ja salmiakkimikseri. Taputtele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, ja kun ne ovat pehmenneet, purista niistä vesi. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se ja salmiakkimikseri kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatelehdet.
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Kaada seokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen hieman jäähtynyt liivateneste. Kaada juustotäyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta huolellisesti esim. nuolijalla.
Lämmitä lakritsikastike pullossaan kuumassa vesihauteessa juoksevaksi ja levitä juustotäytteen pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi hyytymään.
Koristele ennen tarjoilua sokerikuorrute-seitillä ja muovihämähäkeillä.
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Kaada seokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen hieman jäähtynyt liivateneste. Kaada juustotäyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta huolellisesti esim. nuolijalla.
Lämmitä lakritsikastike pullossaan kuumassa vesihauteessa juoksevaksi ja levitä juustotäytteen pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi hyytymään.
Koristele ennen tarjoilua sokerikuorrute-seitillä ja muovihämähäkeillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti