30. marraskuuta 2014

Intialainen lammascurry

Intialaista ruokaa pitäisi tehdä ehdottomasti useammin. Ehkä pitäisi hommata jokin intialainen keittokirja, jos tiedätte jonkin hyvän, niin saa ehdottaa. Joka kerta kun on tullut tehtyä intialaista, niin hyvää on ollut. Monesti ne ovat hieman isotöisiä, eivätkä ihan hätäisemmän ihmisen ruokia, esimerkkinä joskus aikaisemmin tekemämme gosht dopiaza. Tämäkin lammascurry valmistuu reilussa kahdessa tunnissa, mutta sentään melko perusaineksista, joita ei tarvitse kaukaa lähteä etsimään. Resepti perustuu tähän.

Intialainen lammascurry
400 g karitsan paahtopaistia
1 tlk tomaattimurskaa
1 iso keltasipuli
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tl mustia sinapinsiemeniä
2 tl garam masalaa
2 tl jeeraa
4 valkosipulinkynttä
tuoretta korianteria

Kuutioi karitsan paahtopaisti reiluiksi kuutioiksi. Ruskista karitsanpalat pannussa ja vähennä lämpöä. Lisää joukkoon tomaattimurska, silputtu sipuli sekä raastettu inkivääri. Mausta kastike sinapinsiemenillä, garam masalalla sekä jeeralla ja valkosipulilla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia. Keitä lisukkeeksi riisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti