Kirsikkatomaattipiirakka (4 hengelle)
piirakkataikina:
200 g voita
4 rkl vettä
0,5 tl vuorisuolaa
5 dl erikoisvehnäjauhoja
täyte:
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
250 g keltaisia kirsikkatomaatteja
250 g punaisia miniluumutomaatteja
1 rkl punaviinietikkaa
vuorisuolaa
mustapippuria
1,5 dl savujuustoa raastettuna
Kuutioi keltasipuli ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla viitisen minuuttia ja levitä ne sitten piirakkapohjan päälle. Jätä taikinan reunoille tyhjää tilaa noin sentin verran. Riivi sipulien päälle reilu kerros basilikanlehtiä. Puolita tomaatit ja asettele basilikanlehtien päälle vuorotellen punaisia ja keltaisia tomaatinpuolikkaita. Lorauta joukkoon hieman punaviinietikkaa ja rouhaise päälle suolaa ja mustapippuria.
Raasta juusto ja ripottele raastetta ohuehko kerros piirakan pinnalle. Taita taikinan reunat lopuksi pystyyn kirsikkatomaattien päälle ja paista tomaattipiirakkaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti