16. marraskuuta 2014

Kirsikkatomaattipiiras

Mieleni on pitkään tehnyt tuhtia kirsikkatomaattitäytteistä, suolaista piirakkaa. Haave realisoitui, kun pyöräytin tämän tomaattipiiraan lauantailounaaksi. Piirakan ohje syntyi makuhermojen ohjailemana fiilispohjalta ja täytyypä myöntää, että olin lopputulokseen erittäin tyytyväinen.

Kirsikkatomaattipiirakka  (4 hengelle)
piirakkataikina:
200 g voita
4 rkl vettä
0,5 tl vuorisuolaa
5 dl erikoisvehnäjauhoja

täyte:
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
250 g keltaisia kirsikkatomaatteja
250 g punaisia miniluumutomaatteja
1 rkl punaviinietikkaa
vuorisuolaa
mustapippuria
1,5 dl savujuustoa raastettuna

Sekoita huoneenlämpöiden voin joukkoon vesi ja suola. Nypi joukkoon vehnäjauhot ja muotoile taikinasta pallo. Litistä pallo leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele taikina ohueksi pyöreäksi levyksi.

Kuutioi keltasipuli ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla viitisen minuuttia ja levitä ne sitten piirakkapohjan päälle. Jätä taikinan reunoille tyhjää tilaa noin sentin verran. Riivi sipulien päälle reilu kerros basilikanlehtiä. Puolita tomaatit ja asettele basilikanlehtien päälle vuorotellen punaisia ja keltaisia tomaatinpuolikkaita. Lorauta joukkoon hieman punaviinietikkaa ja rouhaise päälle suolaa ja mustapippuria.

Raasta juusto ja ripottele raastetta ohuehko kerros piirakan pinnalle.  Taita taikinan reunat lopuksi pystyyn kirsikkatomaattien päälle ja paista tomaattipiirakkaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti