28. marraskuuta 2014

Pancetta-tomaattipasta

Pastaa tulee tehtyä kyllä todella usein, joten näitä tomaattipastareseptejä putkahtelee ulos blogiinkin vähän väliä. Eikä siinä mitään, hyviähän nämä ovat, kun malttaa tehdä kunnolla ja laadukkaista raaka-aineista.

Tällä kertaa syntyi pancetta-pasta. Pancettaa onneksi löytyy nykyään melko hyvin automarkettien palvelutiskeiltä, joten sitä on tullut testailtua useaan otteeseen. Mikäli et ole vielä pancettaan päässyt tutustumaan, suosittelen tarttumaan herkkuun välittömästi.

Pancetta-tomaattipasta
oliiviöljyä
2 keltasipulia
1 varsisellerin varsi
0,5 tl täysruokosokeria
1 tlk kuorittuja San Marzano -tomaatteja
1,5 dl hyvää punaviiniä (esim. Collina del Sole Ripasso Valpolicella Superiore 2011)
1,5 tl kuivattua oreganoa
1,5 tl kuivattua basilikaa
100 g pancettaa
parmesania

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota silputtua sipulia ja pieneksi silputtuja sellerinvarsia miedolla lämmöllä vähintään 10 minuuttia, mutta mitä pidempään, sen parempi. Lisää joukkoon täysruokosokeri ja kippaa sekaan tomaatit. Hauduttele miedolla lämmöllä jälleen 10-15 minuuttia. Lisää tämän jälkeen punaviini sekä oregano ja basilika. Hauduta jälleen noin 10 minuuttia.

Laita lopuksi pancettasiivut kylmään uuniin, jonka jälkeen laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista pancettoja, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Keitä pasta ohjeen mukaan al denteksi.

Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja nostele lautaselle. Laita pastan päälle rapeat pancettasiivut ja raasta lopuksi päälle parmesania. Nauti.

3 kommenttia:

  1. Pancett, tomaatti ja pasta, nammm!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pancetta on kyllä erinomaista, pitänee laittaa jälleen ostoslistalle :)

      Poista
  2. *pancetta :)

    VastaaPoista