Kotiin palattuamme spätzlejä löytyi sopivasti myös erään saksalaisen ruokakauppaketjun (ei maksettu mainos tämäkään Lidl-kehu) hyllyltä ja mieleemme tuli toistaa annos kotikeittiössä. Herkulliselta maistui oma versiommekin!
Porsaanleike eli porsaanschnitzel
400 g porsaan ulkofileetä (4 pihviä)
2 kananmunaa
1 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
vuorisuolaa
mustapippuria
paistaiseen voita
Nuiji porsaanfileet ohuiksi ja jätä lämpenemään huoneenlämpöön.
Leivitä pihvit uittamalla ne ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunaseoksessa ja lopuksi korppujauhossa.
Paista pihvit kuumalla pannulla reilussa voissa kypsiksi ja rapean kullanruskeiksi.
Spätzle eli saksalainen munapasta
3 dl spätzle-pastaa
3 rkl voita
Keitä spätzlejä kiehuvassa suolavedessä 15 minuutin ajan, valuta siivilässä ja paista spätzlet sitten voissa pannulla.
Kantarellikastike
1 dl kuivattuja kanarelleja
2 salottisipulia
2 rkl voita
2 dl ruokakermaa
ripaus valkopippuria
ripaus valkoista sokeria
vuorisuolaa
Liota kantarellit pehmeiksi lämpimässä vesitilkassa ja purista kuivaksi. Hienonna salottisipulit ja kuullota niitä voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon sienet ja paista muutaman minuutin ajan. Kaada sekaan kerma ja mausta kastike. Anna kastikkeen kiehahtaa ja hauduttele vielä ilman kantta vartin verran ennen tarjoilua.
Lounasschnitzel Altenahrissa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti