2. marraskuuta 2014

Rapunuudelit

Tämä nopea ja helppo nuudeliruoka syntyi joskus kauppareissulla omasta päästä, kun teki mieli jälleen kerran jättikatkarapuja. Kotoa löytyi vielä puolikas paketti herneitä, joten päätimme sotkea nekin joukkoon. Tarkkoja määriä mausteista en tosiaankaan enää muista, mutta annos kannattaa maustaa melko rohkeasti, mutta toki oman maun mukaisesti.

Nuudelit upposivat kyllä vauhdilla parempiin suihin, sen verran maukas annos tästäkin sattui tuurilla tulemaan. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, täytyy itsekin tehdä uudemman kerran.

Rapunuudelit
250 g jättikatkarapuja
2 kevätsipulia
puolikas yksikyntinen valkosipuli
ripaus tulista chilijauhetta
mustaa viinietikkaa
tumaa soijaa
mustapippuria
3 kaffirlimetin lehteä
100 g herneitä
2 hengen annos nuudeleita
limelohkoja

Valuta jättikatkaravut. Siivuta kevätsipulit ja hienonna valkosipuli. Laita pannu kuumenemaan ja kuullota öljyssä sipulit ja valkosipuli. Mausta chilillä, mustalla viinietikalla ja tummalla soijalla makusi mukaan. Rouhi joukkoon vielä mustapippuria ja heitä sekaan limetin lehdet. Paistele hetki ja lisää joukkoon herneet.

Keitä nuudelit pussin ohjeen mukaan. Lisää pannuun ravut ja paista noin minuutti. Lisää tämän jälkeen sekaan myös nuudelit ja paista vielä noin 2 minuuttia tai kunnes ravut ovat kypsiä. Nostele lautasille ja tarjoa limelohkojen kera,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti