Grillikausi ei ole vielä ohi! Jälleen kassler pyörimässä, tällä kertaa aasialaistyyppisesti. Kassleria on grillattu useasti aiemminkin (esim. viskikassler, hikkorikassler), eikä syyttä. Toimii aina loistavasti, kunhan jaksaa vain odottaa hidasta kypsymistä. Pitkä kypsennysaika reilusti mureaksi ja ylikypsäksi toimii ja possunniska jää todella mehukkaaksi. Noin 3 tunnin kypsennyksellä lihalämpömittarin voi tyrkätä kassleriin koristeeksi, kyllä se kypsää on.
Vartaassa grillattu kassler aasialaisella marinadilla
1 kg porsaan kassleria
3 rkl soijakastiketta
3 valkosipulinkynttä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä
ripaus chilijauhetta
ripaus jeeraa
ripaus inkiväärijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl jauhettua sichuaninpippuria
(lihalientä)
Sekoita kaikki ainekset marinadiksi. Laita kassler marinoitumaan noin vuorokaudeksi.
Pyyhi lihasta ylimääräinen marinadi ja kiinnitä grillin sähkökäyttöiseen vartaaseen. Aseta varras grilliin ja laita lihapalan kohdalle sen alle esim. foliovuoka. Kaada vuokaan loraus vettä tai lihalientä. Kuumenna grillin takapoltin minimilämmölle ja anna vartaan pyöriä grillissä kunnes lihalämpömittari näyttää sopivan lämpötilan. Itse suosimme kassleria reilusti ylikypsänä, noin 3 tunnin kypsennys on tällä grillillä ollut aika passeli. Syö.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti