5. joulukuuta 2014

Aasialaishenkinen porsaspata

Kokeilimme cross kitchen -henkeen tehdä pitkään uunissa haudutettua porsaspataa, mutta aasialaisin maustein. Valmis ateria oli virkistävän erilainen, kaikin puolin herkullinen setti. Keittotaiteilua suosittelee!

Aasialaishenkinen porsaspata
700 g porsaanniskaa
2 rkl seesamiöljyä
2 keltasipulia
2 sellerinvartta
6 savuvalkosipulinkynttä
3 cm inkivääriä
2 punaista keskivahvaa chiliä
2 rkl tummaa soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1,5 rkl riisiviinietikkaa
n. 2 dl vettä
tarjoiluun basmatiriisiä


Kuutioi kassler suupaloiksi ja ruskista kuumalla valurauapannulla oliiviöljyssä. Kippaa lihat uuninkestävään pataan. Lohko sipulit, siivuta sellerinvarret, hienonna valkosipulit ja chilit sekä raasta inkivääri. Sekoita vihannekset lihojen joukkoon ja lisää mukaan soijakastike, kalakastike ja riisiviinietikka. Kaada pataan vettä, kunnes ainekset peittyvät. Siirrä pata uuniin. Paista ensin 20 minuutin ajan 175 asteisessa kiertoilmauunissa ilman kantta, peitä pata kannella ja laske lämpötila 125 asteeseen. Anna hautua 3 tuntia, kunnes liha on hajoavan mureaa. Tarjoile basmatiriisin kera.


2 kommenttia:

  1. Varsin herkullisen kuuloista! Ja hieno riisikupu! Oletko itse savustanut valkosipulia vai ostatko jostain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Riisikuvun taiteilin appelsiinipuristimen sisässä :) Nämä savuvalkosipulit oli ihan kaupasta, olisiko Citymarketista, mutta on niitä eksynyt mökillä omaan savustimeenkin.

      Poista