3. joulukuuta 2014

Amerikkalaiset pannukakut

Tämä kevyt pikku iltapala syntyi, kun jossain tv-ohjemassa väsättiin herkullisennäköisiä amerikkalaisia pannukakkuja. Hetkeä myöhemmin meillä olikin jo ostoslista valmiina. Selailimme erilaisia reseptejä rapakon takaa, mutta päädyimme soveltamaan kotoisasti Myllyn Parhaiden kehuttua ohjetta. Lopputulos? Yllättävän autenttinen maku ja ilmava koostumus!

Amerikkalaiset pannukakut
3 kananmunaa
3 rkl täysruokosokeria
5 dl erikoisvehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 ml vaniljajauhetta
0,5 tl hienoa merisuolaa
2 dl kermaviiliä
0,5 dl voisulaa
2-3 dl kevytmaitoa
voita paistamiseen
vaahterasiirappia tarjoiluun

Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljajauhe ja suola. Lisää kananmunavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, kermaviiliä ja voisulaa. Kermaviilin ja voisulan loputtua ota käyttöön maito ja jatka, kunnes kaikki jauhot on lisätty. Taikinan pitää jäädä aika paksuksi ja kuohkeaksi, joten ole varovainen maidon määrän kanssa. Kaavi valmis taikina pursotinpussiin.

Kuumenna pannu ensin kuumaksi, vähennä lämpöä lieden puoliteholle (asteikolla 1-9 meillä oli 7) ja lisää pannuun nokare voita. Kun voin sihinä hiljenee, truuttaa pannulle pursotinpussista varovasti 4 kpl pieniä, korkeita pannukakkusia. Pannukakut palavat herkästi, joten vahdi lämpötilaa. Käännä pannarit heti, kun ne pysyvät kasassa ja paista nopeasti toiselta puolelta. Liian pitkä paistoaika tekee pannareista kuivia.

Tarjoile amerikkalaiset pannukakut lämpiminä vaahterasiirapin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti