Jouluaattoaamuna on puuron kanssa saatava perinteistä sekametelisoppaa, mutta joulunpyhien jälkiruoaksi sopii hyvin tämä miedosti vaniljainen ja kanelinen aprikoosikiisseli.
Glögimaustettu aprikoosikiisseli
1 l vaniljaista vaaleaa glögiä
0,5 l vettä
400 g kuivattuja aprikooseja
2 kanelitankoa
n. 4 rkl maissitärkkelystä ja tilkka vettä
tarjoiluun kermavaahtoa
Kaada glögi ja vesi kattilaan ja lisää joukkoon aprikoosit ja kanelitangot. Kuumenna ja anna kehua miedollä lämmöllä 45 minuutin ajan, kunnes aprikoosit ovat pehmeitä ja alkavat hajoilla. Ota kattila liedeltä ja poista kanelitangot. Muussaa aprikoosit hienoksi esim. muussinuijalla.
Sekoita maissitärkkelys tilkkaseen kylmää vettä. Nosta aprikoosikiisseli takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada suurustelientä vähän kerrallaan kiisselin joukkoon samalla koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli on halutun paksuista. Huomioi, että kiisseli hyytyy vielä lisää viiletessään. Tarjoile aprikoosikiisseli aavistuksen lämpimänä kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti