19. joulukuuta 2014

Jouluiset mutakakkuset valkosuklaasta

Tänään on viimeinen arkipäivä pikkukokin kanssa kaksin kotona ennen joululomia ja tammikuista töihinpaluuta, kylläpä aika vierähti nopeasti! Jouluvalmistelut on jo aloitettu, mutta paljon riittää vielä tehtävää!

Jos mielii joulun kahvipöytään uusia makuja, tässä kokeilemisen arvoinen makeaähkyntuottaja. Sisältä sitkaisen pehmeät valkosuklaamutakakut maistuvat jouluisesti piparkakuille. Piparkakkuidean ryöstin Vaaleanpunainen nonparelli -blogista, valkosuklaa puolestaan löysi tiensä kakkusiin Jerryn keittiössä -blogin ansiosta.

Jouluiset valkosuklaa-mutakakut (11 kpl, halkaisija 8 cm)
200 g voita
300 g valkosuklaata
2 dl valkoista sokeria
1 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
220 g erikoisvehnäjauhoja
1 tl piparkakkumaustetta
1 ml vaniljajauhetta

Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja sulata joukkoon valkosuklaa. Lisää sitten sekaan sokeri ja maito. Sekoita tämän jälkeen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Älä vatkaa yhtään ylimääräistä. Sihtaa lopuksi joukkoon jauhot, piparkakkumauste ja vaniljajauhe. Annostele taikina laakeisiin paperivuokiin.

Paista mutakakkuja 150-asteisessa kiertoilmauunissa 15-20 minuuttia, kunnes kakkusten pinta on kiinteä, mutta keskiosa edelleen pehmeä. Anna mutakakkusten jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti