16. joulukuuta 2014

Lanzaroten viinialue La Geria

Viime päivien blogihiljaisuuden syy on ollut ihana tapasten, viinien ja auringon täyttämä lomareissu Lanzarotelle. La Gerian tuulisella, laavakivipeitteisellä viinialueella on viljelty viimeisimmän suuren tulivuorenpurkauksen (1730-1736) jälkeen viiniköynnöksiä korkeiden kivimuurien suojassa tai kivimuureilla suojatuissa kraaterinmallisissa kuopissa. Lajikkeena käytetään pääasiassa Malvasía Volcánicaa. 52 neliökilometriä kattavan viinialueen maisema on kuin toiselta planeetalta - ehdottomasti vierailun arvoinen!

Syy erikoiseen kuoppaviljelytekniikkaan löytyy paitsi tuulista, myös laavakiven alla piilossa lymyävästä viljavasta maasta, johon viiniköynnösten juuret näin saadaan ulottumaan. Laavakivimurske estää yökasteen haihtumisen, mikä on osaltaan ehdoton edellytys vähäsateisen saaren viininviljelylle. Vulkaaninen maaperä antaa viinille myös omaperäisen, viehkon makuvivahteen.

Viinialuella on useita bodegoja, jotka toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Erinomaisten viinien lisäksi maisteltavana on tavallisesti myös paikallisia juustoja ja espajalaisia kuivalihamakkaroita.

Vuokra-auto maksoi viikoksi vain reilun satasen (vuokrafirma Cabrera Medina toimi moitteettomasti) ja saareen kannattaakin tutustua itse ajellen. Lisää reissukuulumisia mm. mahtavasta ruokaan ja viiniin keskittyvästä Saborea Lanzarote (Taste of Lanzarote) -tapahtumasta seuraa myöhemmin!


2 kommenttia:

  1. Minä ehdinkin jo ihmetellä, että mihin hävisitte. ;) On tosiaan jänskät maisemat ja todella kohtuullinen autovuokra.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Yllätti positiivisesti kyllä tuo karun kaunis saari, odotettiin enemmän turistirysätyyppistä paikkaa.

      Poista