20. joulukuuta 2014

Muikkuja vihreän chilin kera - Laat mei baat faan yu

Tämä hieman eksoottisempi muikkuresepti löytyi kirjasta Aasialainen keittokirja, joka on tullut kokattua kohta läpi lähes kokonaan. Kirjassa on kyllä hyviä ja mielenkiintoisia ruokia melko paljon. Tämä kyseinen muikkuresepti on kuitenkin melko yksinkertainen, mutta jälleen kerran myös todella maukas. Suomalaiseen makuun keitetyt muikut saattavat tuntua ehkä alkuun hieman vieraalta ajatukselta, varsinkin kun annos on tarkoitus tarjoilla kylmänä. Hyvin nämä silti maistuivat. Kastike on myös mitä maukkain ja sopii varmasti moneen muuhunkin tarkoitukseen.

Muikkuja vihreän chilin kera
500 g muikkuja
loraus maapähkinäöljyä
3 tuoretta vihreää jalapenoa
loraus seesamiöljyä
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
suolaa
ripaus sokeria
1 iso valkosipulinkynsi

Perkaa muikut, jos tarpeen. Huuhtele kalat ja keitä niitä reilussa vedessä noin 2-3 minuuttia kunnes kalat ovat kypsiä, mutta kestävät vielä hyvin kasassa. Valuta ja anna jäähtyä.

Kuumenna paistinpannulla maapähkinäöljy savuavan kuumaksi ja paista siinä chilejä, kunnes niistä halkeilee kuori. Anna chilien hieman jäähtyä, poista kuoret ja silppua malto pieneksi silpuksi. Valmista kastike sekoittamalla chilit ja loput ainekset keskenään. Nosta kalat lautaselle ja kaada kastike päälle, tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti