27. joulukuuta 2014

Taatelicupcaket valkosuklaakuorrutteella

Taatelikakku on joulun kahvipöydän ikisuosikki. Tänä vuonna teimme taatelikakkutaikinasta kuppikakkuja, jotka koristelimme valkosuklaakreemillä. Pienestä koostaan huolimatta taatelimuffinit säilyttivät taatelikakulle ominaisen kosteuden ja pehmeyden. Ja on kyllä kerrassaan mahtavaa tavaraa tuo All things soft and sweet -blogista löytynyt valkosuklaakuorrute!

Jouluiset valkosuklaa-taatelicupcaket (17 kpl pieniä muffinivuokia)
400 g kuivattuja taateleita
200 g voita
1,5 dl vettä
2 kananmunaa
2,5 dl ruskeaa täysruokosokeria
1 dl ruokakermaa
4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ml vaniljajauhetta

valkosuklaa-tuorejuustokuorrute:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g tomusokeria
1 tl limettimehua

Mittaa taatelit, voi ja vesi kattilaan. Kuumenna seos ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan niin, että taatelit pehmenevät ja hilloutuvat. Ota seos liedeltä ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Jäähdytä taatelimassa.

Vatkaa taikinaan sekaan ensin kananmunat ja sitten sokeri ja kerma. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljajauhe ja lisää seos lopuksi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikinaa muffinivuokien puoliväliin asti ja paista kakkusia 160-asteisessa kiertoilmauunissa noin 30 minuuttia, kunnes taikina ei enää tartu kokeilutikkuun. Jäähdytä.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita sen joukkoon sähkövatkaimella tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa, kunnes kuorrute on sileää. Mausta kreemi limettimehulla. Kaada kuorrute pursotinpussiin ja siirrä jääkaappiin kohmettumaan. Kun kuorrute on jäähtynyt, pursota se taatelimuffinien päälle. Säilytä cupcaket viileässä.

2 kommenttia:

  1. Söpöjä. Näyttää kyllä nii-in hyvältä tuo kuorrute. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rommirusina! Muuta kuorrutetta en enää aio tehdäkään :)

      Poista