29. tammikuuta 2015

Intialainen okracurry

Okra on trooppisilta alueilta kotoisin oleva, vajaan parin metrin korkeuteen kohoava kasvi, joka tuottaa vihreitä kotahedelmiä. Hedelmissä on runsaasti tärkkelyspitoista kasvilimaa, joka saostaa ruuan keitettäessä ja antaa myös ruualle tosi vinkeän, pehmeän suutuntuman. Okraa löytyy Suomessa etnokaupoista sesonkiaikaan tuoreeltaan ja ympäri vuoden pakasteena.

Tämän herkullisen okracurryn ohje on muunnelma Serious Eatsin reseptistä.

Intialainen okracurry
2 keltasipulia
300 g okrahedelmiä
2 isoa tomaattia
2 rkl auringonkukkaöljyä
0,25 tl cayennepippurijauhetta
0,25 tl kurkumajauhetta
0,25 tl jeeraa
0,25 tl korianterinsiemenjauhetta
1 tl garam masalaa
n. 1,5 rkl sitruunamehua (1 sitruunasta)
vuorisuolaa
tarjoiluun jasmiini- tai basmatiriisiä

Viipaloi sipulit ohuiksi puolikkaiksi renkaiksi. Poista okrista päät ja viipaloi ne puolen sentin paloiksi. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi tomaatit sitten pieneksi.

Kuumenna öljy kasarissa ja mittaa sekaan kuivamausteet. Sekoita ja kuumenna, kunnes mausteet alkava tuoksua. Lisää sekaan sipulikuutiot ja kuullota kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.

Lisää joukkoon okraviipaleet ja paista seosta keskilämmöllä 10 minuutin ajan.

Laita tässä välissä riisit kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Lisää tomaatit kasariin ja purista joukkoon sitruunamehu. Hauduta vielä 10 minuuttia, mausta suolalla ja tarjoile keitetyn riisin kera.

2 kommenttia:

  1. Okraa saa täältäpäin hyvin lähes ympäri vuoden,mutta se on kasvis,jota en ole käyttänyt.Kerran tein ,kauan sitten,ja tulos oli aika limaista,mutta tiedän että hyvin ja oikein tehtynä se voi olla herkkuakin.Pitäisi yrittää uudelleen.Herkullinen curry!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeile tosiaan ihmeessä uudelleen :)

      Poista