28. tammikuuta 2015

Kaali-makkarapata luostarioluella höystettynä

Lämmittävää ja mausteista makkarapataa talven keskelle. Käsissämme oli jälleen Anikó Lehtisen mainio Yks olut -kirja, josta löytynyt resepti muokattiin omiin mieltymyksiimme sopivaksi. Aiemmin kirjasta on kokkailtu mm. ossobucoa, joka oli myös erinomainen kokemus.

Tuhti luostariolut ja raikas omenatäysmehu tuovat tähän pataruokaan täysin omanlaisensa maun, ruuassa on tuhti maku, mutta siinä on myös hieman makeutta ja chilin tuomaa jälkipolttoa. Todella maukasta talviruokaa siis. Kurkuma antaa pataan vielä pienen itämaisen vivahteen ja mukavan värin.

Kaali-makkarapata luostarioluella höystettynä
1 pieni valkokaali
2 sellerinvartta
1 iso keltasipuli
150 g merques-raakamakkaraa (2 kpl)
150 g salsiccia-raakamakkaroita (2 kpl)
150 g valkosipuliwursti-raakamakkaroita (2 kpl)
5 paahdettua valkosipulinkynttä
kourallinen kalamataoliiveja
2 tl jauhettua kurkumaa
1 tl chilijauhetta (esim. Homera)
3 laakerinlehteä
7 dl suodattamatonta omenamehua (esim. Tropicana Cloudy Apple)
2 dl luostariolutta (esim. Kasteel Donker)
merisuolaa
mustapippuria

Siivuta valkokaali, sellerinvarret ja sipuli. Purista raakamakkarat suolesta siskonmakkaratyyliin ulos. Kuullota kaali, sellerinvarret, sipuli ja makkarapalat isossa kasarissa. Murskaa paahdetut valkosipulit ja lisää kasariin. Lisää joukkoon myös oliivit, kurkuma, chilijauhe ja laakerinlehdet. Paista hetki.

Lisää seuraavaksi kasariin olut sekä omenamehu ja anna hautua niin, että neste on haihtunut ainakin puoleen. Mausta suolalla ja pippurilla, tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti