16. tammikuuta 2015

Saborea Lanzarote 2014

Joulukuisen Lanzaroten reissumme aikana saarella sattui olemaan viini- ja ruokafestivaali Saborea Lanzarote / Tasting Lanzarote. Kuin Taste of Helsinki, mutta tarjoiluiltaan rouheampi ja 5 kertaa halvempi (ei sisäänpääsymaksua, plus annokset ja juomat maksoivat euron - ihan oikeasti, vain euron!).

Vaatimattomat neljäkymmentä annostikettiä taskussamme marssimme yli viidenkymmenen näytteilleasettajan kansoittamalle Gastro Market -alueelle. Mukana olivat niin saaren tärkeimmät viinitilat kuin laaja valikoima ravintoloitakin. Kaksipäiväinen ohjelma olisi sisältänyt myös luentoja, kursseja ja näytöksiä, mutta rajasimme ne vierailustamme suosiolla ulos.

Hyviä viinejä ja maukkaita annoksia riitti, valitettavasti vain järjestelmäkameramme akku sanoi ensimmäisen kuvan jälkeen sopimuksensa irti ja tietysti pokkaristakin oli akku lopussa, joten kuvia tuli otettua mukavasta päivästä kovin vähänlaisesti. Tässä kuitenkin jotain!

Festarit järjestettiin Teguisen pikkukaupugissa ja kaupugin oma La Cantina -ravintola vakuutti leipäsillään. Paikassa olisi makujen perusteella mieluusti käynyt illallisellakin.

Emme ehtineet vierailla Bodegas Rubicónissa La Gerian viinialueella kierrellessämme, mutta onneksi viinitila oli näytteilleasettajien joukossa, sillä heidän elegantti, mutta raikas Amalia Malvasia Seco -valkoviininsä oli juuri minun makuuni.

Euron panttia vastaan sai oman maistelulasin.

Kävijöitä alueella riitti ensimmäisen suht rauhallisen tunnin jälkeen niin, ettei kääntymään päässyt.

Suosittu La Tabernita del Charco -ravintola sijaitsee Lanzaroten aika tympeässä pääkaupungissa Arrecifessä. Ravintolan festarikojulta tarttui mukaan useampi annos, mm. tämä maukas äyriäissetti ja jutun ensimmäisessä kuvassa näkyvä minihamppari.

O maistoi chili con carnea, jossa oli minimaalinen määrä vulkaanisessa maaperässä kasvatettua Trinidad Scorpion -chiliä. Trinidad Scorpion ehti muutaman vuoden ajan olla maailman tulisin chililajike, kunnes 2012 Carolina Reaper meni sen ohitse.

Saarella tuotetaan myös ihan kelpo roseviinejä.

Ilmakuivattua ibericoporsasta oli tarjolla kaikkialla, tietysti siis myös festareilla. Yksi possunkoipi lensi mukanamme jouluksi kotiinkin. Aivan näin hienoa telinettä emme kuitenkaan hankkineet...

 La Cantina -ravintolan kojulta sai myös suussasulavaa suklaabrownieta butterscotch-päällisellä ja granaattiomenansiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti