21. tammikuuta 2015

Villisian routapaisti

Pakastimesta löytyi ihan pyytämättä ja yllättäen villisian paisti. Olimme tosiaan saaneet sen jo aikaa sitten sedältäni, mutta paisti oli päässyt unohtumaan pakastimen syövereihin jostain syystä. Kun se vihdoin sieltä löytyi, mietimme hetken, että mitähän tuosta valmistaisi.

Hetken tuumittuamme päätimme ottaa tämän reseptin Pata porisee -blogista testiin ja kokeilla toimisiko routapaisti yhtä hyvin myös villisian paistista.

Lopputulos oli ihan ok, mutta ei mitenkään erityisen säväyttävä. Maistui ihan villisialle, mutta täytyy kyllä myöntää, että ei tämä nyt mitenkään niin kovin erityistä ollut, että viitsisi välttämättä toiste tehdä. Voi toki olla, että jostain "laadukkaammasta" lihasta toimisi paremmin, vaikea sanoa.

Villisian routapaisti
1,3 kg jäinen luullinen villisian paisti
3 litraa vettä
1,5 dl karkeaa merisuolaa
2,5 rkl valkoista sokeria
4 laakerinlehteä
8 katajanmarjaa
1 rkl rosepippuria
1 rkl mustapippuria
1 rkl valkopippuria
1 ruukku tuoretta timjamia

Laita jäinen paisti uuniin 80 asteeseen. Muutaman tunnin (meillä 5 tunnin) kuluttua, kun pasti on sula, työnnä lihalämpömittari aistin paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista, kunnes mittari näyttää 70 astetta (huom. tämä lämpötila trikiinitestatulla lihalla, jos et ole varma, paista 80 asteeseen). Meillä meni tähän 5 + 3 eli yhteensä 8 tuntia. Keitä muista aineksista mausteliemi, murskaa katajanmarjat liemeen. Kun liemi on valmis, jäähdytä se.

Kun paisti on valmis ja liemi kylmää, laita paisti marinoitumaan liemeen (esim. todella isoon kattilaan, paistopussiin tms.) noin vuorokaudeksi. Siivuta paisti esim. leivän päälle ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti