15. helmikuuta 2015

Bloody Mary had a little lamb stew eli tomaatti-karitsapata

Tomaattisen klassikkodrinkin ainesosat sopivat erinomaisesti maustamaan myös karitsanpaistia. Hitaasti hautuva pataruoka valmistuu lähes itsekseen ja kokki voikin odotellessa siemailla sohvalla Bloody Maryja.

Tarjoilimme Bloody Mary -karitsan kanssa todella herkullista nyhtöleipää. Sen resepti ilmestyy myös blogiin lähipäivinä, kannattaaa siis pysyä kuulolla!

Bloody Mary had a little lamb stew eli tomaatti-karitsapata
600 g karitsanpaistia
1 iso keltasipuli
3 isoa sellerinvartta
400 g tomaattimurskaa
1 tl tabascoa
1 rkl vodkaa
1,5 rkl worcestershire-kastiketta
0,5 sitruunan mehu
mustapippuria

Kuutioi karitsanpaisti suupaloiksi. Viipaloi sipuli ja sellerit ja kuullota niitä kymmenisen minuuttia oliiviöljyssä uuninkestävän padan pohjalla. Siirrä selleri-sipulipaistos syrjään ja ruskista karitsanpalat nopeasti. Lisää kasvikset takaisin pataan ja mittaa sekaan loput ainekset. Kiehauta, peitä pata kannella ja siirrä 125-asteiseen uuniin hautumaan 4 tunniksi. Tarjoile lammaspata esimerkiksi tuoreen leivän kera.

Bloody Mary (kahdelle)
16 cl hyvää tomaattimehua
8 cl laadukasta vodkaa
1 tl worcestershirekastiketta
2 tl sitruunamehua
2 tippaa tabascoa
vuorisuolaa
mustapippuria
kourallinen jääpaloja
2 pientä, lehtevää sellerinvartta

Mittaa kaikki ainekset sellerinvarsia lukkunottamatta shakeriin ja ravista. Siivilöi drinkit laseihin ja asettele sellerinvarret cocktailtikuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti