2. helmikuuta 2015

Vasikan t-luupihvit ja suppilovahvero-ohratto

Muhkea t-luupihvi sisältää luuviipaleen ympärillä siivut sekä sisä- että ulkofilettä. Familialta testiin saamamme vasikan t-luupihvit painoivat vajaa 250 grammaa kappaleelta. Upeaa, vaaleaa ja ah niin mureaa lihaa!

Tarkoituksenamme oli korkata Ottolenghin The Cookbook (kiitos O, eikun siis joulupukki!) ja tehdä lisukkeeksi ohratäytteisiä portobellosieniä. Ryöstöhintaiset sienet saivat mielen kuitenkin äkkiä muuttumaan ja pyöräytimme muuten samoja ainesosia hyödyntävän suppilovahvero-ohraton. Ei huono käänne ollenkaan, lisukkeesta tuli suorastaan suussasulavan hyvää! On se Ottolenghi vaan velho noitten makujensa kanssa.

Pitkäripaisesta löytyi annosta raikastamaan varsin kivasti hapokas ja viheromenainen saksalainen riesling Green Leaf 2013.Suppilovahvero-ohratto
1 valkosipulinkynsi
1 keltasipuli
7 dl vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä (esim. Green Leaf 2013)
110 g kokonaisia ohrasuurimoita
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
50 g fetajuustoa
0,25 säilöttyä sitruunaa
1 rkl lehtipersiljasilppua
1 rkl timjaminlehtiä
1 rkl punaista basilikasilppua
vuorisuolaa
mustapippuria

Hienonna valkosipulinkynsi ja keltasipuli ja kuullota niitä korkeareunaisessa kasarissa oliiviöljyssä kiedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Kaada joukkoon vesi ja valkoviini ja nosta lämpöä niin, että seos kiehahtaa. Lisää joukkoon ohrajyvät ja murusta sekaan suppilovahverot. Keitä jyviä miedolla lämmöllä poreillen 1 h 10 minuutin ajan, tai kunne neste on täysin imeytynyt. Murusta joukkoon fetajuusto ja hienonna sekaan myös säilötyn sitruunan kuori sekä yrtit. Mausta ohratto lopuksi suolalla ja pippurilla.

Vasikan t-luupihvit
2 vasikan t-luupihviä
vuorisuolaa
mustapippuria

Ota pihvit hyvissä ajoin lämpenemään huoneenlämpöisiksi. Kuumenna grillipannu ja ruskista pihvit nopeasti kummaltakin puolelta. Kiinnitä lihalämpömittari toiseen pihviin ja kääri lihat folioon. Laita foliokäärö 120-asteiseen uuniin ja kuumenna pihvejä, kunnes niiden sisälämpö on 52 astetta. Ota pihvit uunista ja anna niiden vetäytyä folion sisällä vielä 15 minuutin ajan. Rouhi pihveille ennen tarjoilua reilusti suolaa ja pippuria.

Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti