25. maaliskuuta 2015

Kesäkurpitsa-chorizolasagne

Lasagne on helppo ja nopeahko arkiruoka, jota voi varioida mielin määrin ja vieläpä valmistaa kerralla ison määrän pakastimeen kiirepäivien varalle. Ja niitähän nykyään riittää, kun kohta yksivuotiaaksi (!) hujahtanut pikkukokkikin on tänään aloittanut laitostumisharjoittelun päiväkodissa.

Vaikka vanhempia jännitti, itse pikkukaveria eivät uudet kuviot onneksi näyttäneet hetkauttavan, päinvastoin heppu unohti kuulemma O:n olemassaolon samantien ja suuntasi innoissaan leikkimään. Arkipäivät ovat kuitenkin muuttuneet niin paljon hektisemmiksi, että illallista kaivetaan yhä useammin nälkäisinä pakastimen uumenista. Onneksi hyvä lasagne maistuu kelvolliselta mikrotettunakin!

Tällä kertaa tarkoituksena oli alunperin tehdä kesäkurpitsalasagnea niin, että kurpitsansiivut korvaavat pastalevyt, mutta nälkä voitti ja halusimme lasagnesta mahdollisimman ruokaisaa. Lasagnelevyt voi siis yhtä lailla hyvin jättää setistä poiskin, jos esimerkiksi mielii vältellä valkoisia viljoja.

Chorizo-kesäkurpitsalasagne (2 lasagnevuokaa)
1 iso keltasipuli
3 sellerinvartta
3 porkkanaa
1 punainen mieto chili
700 g sika-nauta-jauhelihaa
100 g kestomakkara-chorizoa
1 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua lipstikkaa
1 tl kuivattua persiljaa
100 g pinaatinlehtiä
170 g säilykepapuja (esim.  GoGreen papumix)
800 g tomaattimurskaa
4 dl ruokakermaa
100 g cheddarjuustoa
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl ruskeaa ruokosokeria
1 tl merisuolaa
mustapippuria
3 kesäkurpitsaa
lasagnelevyjä

Kuutioi sipuli, sellerinvarret ja porkkanat ja hienonna chili. Kuullota edellämainittuja kymmenisen minuuttia kasarissa oliiviöljyssä. Lisä joukkoon jauheliha ja ruskista. Kuutioi chorizo ja lisää mukaan paistokseen. Sekoita joukkoon yrtit ja sitten pinaatit ja pavut. Lisää mukaan tomaattimurska ja kerma ja kiehauta kastike. Kuutioi cheddar ja sulata soossiin mukaan. Lorauta joukkoon punaviinietikka ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Siivuta kesäkurpitsat mandoliinilla tai juustohöylällä pitkittäin.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen kastiketta, kesäkurpitsasiivuja ja lasagnelevyjä. Paista lasagnea 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti