12. huhtikuuta 2015

Ravintola Kaks Kokka Tallinnassa

Vasikanposkia, oluessa haudutettua punakaalia, paahdettuja porkkanoita,kurpitsapyreetä ja punaviinikastiketta (16 e)
Pyörähdimme muutama viikko sitten parin yön minilomareissun Tallinnaan ja matkan parhaaksi ruokakokemukseksi muodostui pitkän kaavan lounas sataman läheisyydessä sijaitsevassa ravintola Kaks Kokkassa (Mere Pst 6E). Kaks Kokka on Tallinnan supersuositun Ö-ravintolan pikkuveli. Ranno Pauksonin ja Martin Meikasin pyörittämä paikka luottaa laadukkaisiin raaka-aineisiin, maanläheiseen makumaailmaan, upeaan esillepanoon ja silti ah-niin-reiluun annoskokoon.

Lämmin rösti, 100 minuutin muna (sous vide), graavilohta, savustettua valutettua hapankermaa ja tillipölyä (8 e).
 Valitsimme kolmen ruokalajin lounaallemme ruuat ala carte -listalta. Silloin vielä alle yksivuotialle pikkukokille keittiö surautti listan ulkopuolelta ison lautasellisen ihanan samettista palsternakkapyreekeittoa. Lapsiperheenä parempaan ravintolaan mennessä tulee aina vähän jännitettyä, muta pieni mies söi onneksi keittoa ja sen kaverina tarjottua tuoretta leipää tyytyväisenä koko rauhassa nautiskelemamme lounaan läpi.

Tartar saarenmaalaisesta hirvestä, piparjuurta, taimenenmätiä, savustettua keltuaista ja jäkälää (10 e)
Jostain syystä olemme todella laiskoja tekemään blogiin raportteja ravintolakäynneistä - ja onhan sitä mukava välillä päästä syömään kuumaa ruokaa ilman bloggariperheen iänikuista kuvaushäslinkiä! Kaks Kokkan kauniit annokset oli kuitenkin pakko kuvata muistoksi, joten samallahan sitä voi jakaa nämä pokkarikuvat teillekin.

Paahdettua karitsaa, marinoituja kirsikkatomaatteja, sieni-perunamuussia ja portviinikastiketta (16 e).
Alkuruuat olivat setin parasta antia, mutta menu piti linjansa ja korkean laatunsa aina jälkiruokaan asti. Annoskoot olivat niin reilut, että jaoimme lopulta yhden jälkkärin puoliksi. Tai olisinhan minä jälkkärihullu jaksanut vielä kokonaisenkin setin, mutta annoin O:lle armoa ja suostuin jakamaan annoksen.

Omena-keksicrumblea, vaniljaa ja timjamijäätelöä (5 e).
Ruuat maksoivat yhteensä 60 euroa, mikä kolmelta hengeltä annosten laatuun nähden oli vähintäänkin kohtuullista. Alkuun nautitut proseccot sekä alku- ja pääruokien kanssa nautitut puna- ja valkoviini nostivat loppulaskun reiluun 100 euroon. Kerrassaan upeita, rouheita makuja ja annoksethan olivat kuin taideteoksia. Suosittelemme!
Pikkukokin palsternakkakeitto (5 e).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti