1. huhtikuuta 2015

Vartaassa grillattu karitsan paahtorulla

Jos haluaa kokeilla pääsiäisenä jotain muuta, kuin perinteistä karitsanviulua, suosittelen tätä seuraavaa ruokaa. Samalla voi kätevästi avata grillikauden, jos sitä ei ole vielä tehnyt. Tarjolla oli tällä kertaa vartaassa pitkään grillattua karitsan paahtorullaa.

Familian karitsan paahtorulla toimii erittäin hyvin pitkään miedolla lämmöllä vartaassa pyöriteltynä. Karitsaan hierotaan reippaasti yrttejä ja valkosipulia ja lisukkeeksi valmistuu näppärästi paistin alla grillissä potut ja sipulit. Tämä ei voi mennä pieleen. Hyvää pääsiäistä!

Vartaassa grillattu karitsan paahtorulla
1,4 kg Familian karitsan paahtorulla
1 rkl merisuolaa
1 tl kuivattua minttua
1 tl kuivattua basilikaa
1 puntti tuoretta korianteria
1 sitruunan kuori
mustapippuria
6 valkosipulinkynttä

Ota paahtorulla sulamaan edellisenä päivänä. Kun rulla on sulanut, hiero sen pintaan merisuola, kuivattua minttua, timjamia ja basilikaa. Raasta sitruunan kuori, murskaa valkosipulinkynnet ja työnnä ne paahtorullan päistä rullan sisään. Hiero sisäpuolelle myös suolaa ja mustapippuria. Työnnä lopuksi paahtorullan sisäpuolelle revitty korianteri.

Kiinnitä rulla vartaaseen ja grillaa miedolla lämmöllä vähintään 3 tuntia. Paista vartaan alapuolella grilliperunat ja sipulit niin, että paistoneste pääsee valumaan perunoiden päälle.


Peruna-sipuli -lisuke
6 perunaa
2 punasipulia
mustapippuria
merisuolaa
oliiviöljyä

Siivuta perunat ja sipulit, mausta mustapippurilla ja suolalla. Pyörittele oliiviöljyssä ja laita foliokippoon grilliin, vartaan alle kypsymään vähintään pariksi tunniksi.Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti