9. huhtikuuta 2015

Yksivuotiaan Angry Birds -smoothiekakku

Keittiöhommissa mainiosti viihtyvä pikkukokki on kunnostautunut kaikkiruokaisena, hirrrmuisen hyväruokahaluisena vesselinä. Kaikki maistuu mmmmm-niin-hyvälle tulisesta currystä perinteiseen kaurapuuroon, mutta ihan erityisen kovan maiskutuksen saa aikaan banaani. Lisättyä sokeria ahmatin ruokavalioon ei vielä kuulu, joten yksivuotissynttärikakku piti rakennella banaanimakeutuksen ympärille.

Marjaisa smoothiekakku maistui makealta, mutta mukavan raikkaalta aikuiseenkin makuun, joten tätä kakkua kehtaa suositella koko juhlavierasporukalle. Mittasuhteita vakoilin Kinuskikissalta. Kakkupohjaksi pyöräytimme helpon digestivemurupohjan, jossa toki on keksien verran sokeria.

Koristeluun ajattelin kopioida Suolaa ja hunajaa -blogin hienon idean. Vaikka vanhassa puutalossa mökkimaisemissa kokkailtiinkin, koristelu ei mennyt aivan Strömsö-malliin. Angry birds -tipun punaiset osat piti nimittäin koota parista rasiallisesta mansikoita, mutta nepä olivatkin menneet parin päivän säilytyksestä aivan homeeseen. Noh, punertava smoothiepohja sai hätäratkaisuna toimia linnunsulkina ja kakku oli pelastettu. Loppu hyvin, kaikki hyvin siis ja pian päivänsankari istuikin jo tyyriinä pöydän päässä ja hotki innoissaan kolme palaa smoothiekakkua.

Angry Birds -smoothiekakku (26 cm irtopohjavuokaan)
pohja:
220 g keksejä
100 g voita

täyte (yht. 1,5 l):
2 dl kookosmaitoa
1 tl kardemummaa
3 banaania
5 dl vadelmia
1 l mansikoita
10 liivatelehteä

koristelu:
päärynää
mangoa
loraus sitruunamehua
pensasmustikoita

Murskaa keksit muruiksi esim kulhossa juomalasin pohjaa hyödyntäen. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat ohuelti öljyllä. Painele muruseos lusikalla tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

Sekoita täytteen kaikki aineet liivatelehtiä lukuunottamatta tasaiseksi smoothieksi tehosekoittimessa. Jos pakastemarjat ovat ulkomaisia, kiehauta ne nopeasti ennen survomista.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi ja sulata ne tilkkaseen kiehuvaa vettä. Kaada liivatevesi ohuena nauhana smoothien joukkoon, sekoita ja kaada smoothie sitten keksipohjan päälle.

Hyydytä kakkua kylmässä vähintään 3-4 tunnin ajan.

Leikkaa päärynästä ja mangosta linnun silmät ja suu ja pyöräytä niitä sitruunamehussa, jotta ne eivät tummu. Asettele hedelmät kakun päälle ja lisää mustikat silmiksi ja kulmakarvoiksi. Tarjoile.

4 kommenttia:

  1. Ihana kakku :) Suuren suuret onnittelut pikkuiselle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkukokki kiittää onnitteluista! :)

      Poista
  2. Herkullinen kakku:) Ja onnittelut Pikkukokille!

    VastaaPoista