17. toukokuuta 2015

Appelsiini-porkkanakakku

Leipoessa olen ihan toivottoman huono seuraamaan reseptejä - mitäpä jos tuon korvaisikin täällä ja laittaisi vielä hyppyselliset sitä-sun-tätäkin mukaan taikinaan... Tällä kertaa lähdin tekemään Appelsiineja ja hunajaa -blogin herkullisenoloista appelsiini-porkkanakakkua, mutta eksyin ihan sivuraiteille jo kauppalistaa tehdessä. Jaelin mainion idean ja luottoreseptini pohjalta syntyi kuitenkin mitä muhevin ja kostein porkkanakakku, jossa oli mukavan mausteinen maku ja appelsiininen vivahde.

Appelsiini-porkkanakakku (28 cm vuokaan)
6,75 dl porkkanaraastetta (5 porkkanasta)
3 luomuappelsiinia (kuoriraaste + 2,25 dl mehua)
3 dl rypsiöljyä
5 dl fariinisokeria
3 cm ceyloninkanelitankoa
7 neilikkaa
0,5 tl vihreän kardemumman siemeniä
0,25 tl inkiväärijauhetta
1 ml vastaraastettua muskottipähkinää
3 mustapippuria
8,25 dl erikoisvehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
2,25 tl leivinjauhetta
2,25 tl ruokasoodaa

kuorrute:
2 tl apelsiinimehua
75 g tomusokeria
400 g tuorejuustoa
1 tl kookoshiutaleita

Öljyä kakkuvuoka (käytin pyöreää silikonivuokaa)  ja pyörittele vuoassa vehnäjauhoja ylös reunoille asti.

Raasta porkkanat ja appelsiininkuorien oranssi osa. Purista appelsiineista mehu. Sekoita kulhossa keskenään fariinisokeri, öljy ja appelsiinimehu.

Jauha mausteet morttelissa hienoksi jauheeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon raasteet ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa kiertoilmauunissa noin 45 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ja kumoa se tarjoiluastialle.

Valmista kuorrute. Purista appelsiinista mehu ja sekoita tomusokeri tasaiseksi mehun joukkoon. Sekoita sitten joukkoon tuorejuusto. Levitä kakkupohjan päälle reilu kerros kuorrutetta.

Siirrä porkkanakakku viileään vähintään pariksi tunniksi ennen tarjoilua. Koristele kakku ennen esillepanoa kookoshiutaleilla.

2 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostava ja näyttävä kakku näyttääkin olevan:) Ja ihanat mausteet:)

    VastaaPoista