6. toukokuuta 2015

Mangovispipuuro

Lapsuudenkodissani syötiin usein erilaisia marjavispipuuroja. Joskus opiskeluaikana keksin kokeilla korvata marjat eksoottisemmalla mangolla, kun sellaisia sattui ylimääräisenä keittössä pyörimään. Mango sopii pehmoiseen vispipuuroon todella hyvin ja on mukavaa vaihtelua, kun puolukat ja viinimarjat alkavat tulla korvista. Ja onhan mangovispipuuro ihanan aurinkoisen väristäkin!

Vispipuuro mangosta
1 l vettä
3 dl mannasuurimoita
2 mangoa
ripaus merisuolaa
(ripaus sokeria)

Kiehauta vesi kattilassa ja vatkaa mannaryynit kiehuvan veden joukkoon. Kuori mangot ja aja hedelmälihat sileäksi soseeksi tehosekoittimella. Kun puuro alkaa olla sakeaa, sekoita mangosose puuron joukkoon. Keittele puuroa yhteensä kymmenen minuutin ajan ja ota se sitten pois liedeltä. Mausta puuro suolalla ja lisää tarvittaessa mukaan myös hyppysellinen sokeria. Vispaa viilentynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoile puuro kylmän maidon kera.

2 kommenttia:

  1. Kiva idea, miksen minä ole koskaan tajunnut laittaa mangoa vispipuuroon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vain kahden vuoden viiveellä bongasin kommenttisi, hups ja kiitos ja anteeksi :) Mangovispipuuro sopisikin hyvin piristämään näitä harmaita kevätpäiviä!

      Poista