Tähän nopeaan makunautintoon tarvitaan vain kolme raaka-ainetta: vihreitä tankoparsoja, kylmäsavulohta ja alsacelaista rieslingiä. Yksinkertaista ja ah niin hyvää!
Mahtava makutrio on peräisin mainiosta Ripaus tryffeliä -blogista.
Parsaa ja kylmäsavulohta
vihreitä parsoja
kylmäsavulohiviipaleita
Juomasuosituksena reippaasti hapokas Alsacen riesling, esim. Wolfberger Riesling 2013
Leikkaa parsanvarsista kannat ja kuori tarvittaessa tyvestä paksumpaa kuoriosaa pois. Keitä miedosti suolatussa vedessä parsoja 3-5 minuutin ajan niin, että ne hieman pehmenevät, mutta pysyvät vielä napakoina. Jäähdytä parsat kylmällä vedellä ja kuivaa ne varovasti. Kääri parsanvarsien ympärille viipaleet kylmäsavulohta ja tarjoile.
Oooh mikä annos!
VastaaPoistaKiitos - ja kiitos ideasta Merja!
PoistaYksinkertainen on parasta!
VastaaPoistaToden totta, niin se usein on (...unohdetaan tässä kohtaa nuo meidän 137 ainesosan intialaisreseptit :D).
PoistaOi, tämä on niin hyvää! Pitäisköhän ihan ottaa lakkiaisjuhlien ruokalistalle :) - Merja
VastaaPoistaNo todellakin pitää, takuuvarma hittiannos! :)
PoistaMekin teimme tätä ja hienosti kolmikko toimi!
VastaaPoistaOli kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen trio!
Poista