26. toukokuuta 2015

Pellavainen lohigalette

Se tavallinen tarina (eli töiden jälkeen kaupassa nälkäisenä). Arpomisen tuloksena syntyi tällä kertaa kuitenkin tavallista parempi arkiherkku!

Pellavainen lohigalette
taikina:
100 g voita
0,5 dl vettä
2,25 dl erikoisvehnäjauhoja
2,25 dl puolikarkeita täysjyväspelttijauhoja
0,5 tl hienoa merisuolaa
2 rkl pellavarouhetta

täytteet:
500 g lohta
1 iso purjo
1 limetin mehu
2 tl kapriksia
n. 10 tl paksua maustamatonta jogurttia
merisuolaa
mustapippuria
pieni tillinippu

Sulata voi kattilassa. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, pellavarouhe ja suola. Lisää kuivien aineiden sekaan voisula ja vesi. Sekoita lusikalla taikinaksi, mutta älä vaivaa taikinaa sen enempää. Levitä taikina sormin ohuenohueksi kerrokseksi leivinpaperille uunipellin päälle.

Kuutioi lohi suupaloiksi ja viipaloi purjo. Kuullota purjoviipaleita miedolla lämmöllä öljyssä viitisen minuuttia, kunnes purjon rakenne hieman pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla ja levitä seos piirakkataikinan päälle niin, että pari senttiä reunoista jää tyhjäksi. Asettele purjojen päälle lohikuutiot, purista lohen päälle limemehu ja rouhaise mukaan suolaa ja pippuria. Ripottele joukkoon kaprikset ja lusikoi sinne tänne nokareita maustamatonta jogurttia. Käännä lopuksi piirakkataikinan reunat ylös täytteen päälle.

Paista piirasta 200-asteisessa kiertoilmassa 25 minuutin ajan. Leikkaa piirakan päälle reilusti tillisilppua ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Onpa se kaunis! Ja varmasti maukaskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Luimupupu, kyllähän tuota söisi mieluusti toistekin!

      Poista