22. toukokuuta 2015

Porsaankylki leivinuunissa

Kylki ja pikkukokin melkein itse päiväkodissa askartelema ruohotupsu.
Hyvää pääsiäistä! Tämä resepti unohtui aivan täysin arkistojen kätköön, mutta parempi myöhään... Vietimme pääsiäistä tällä kertaa maalla ja käytössämme oli leivinuuni. Sitähän oli pakko päästä testaamaan ruuanlaitossa, niin harvinaista herkkua se nykyään valitettavasti on.

Ruoka on äärimmäisen yksinkertainen valmistaa ja vaatii käytännössä vain hieman aikaa. Lopputuloksena ainakin leivinuunissa tehtynä todella murea ja maukas ateria vähällä vaivannäöllä.

Porsaankylki
1,2 kg porsaankylkeä
merisuolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
5 perunaa
2 isoa keltasipulia

Suolaa, pippuroi ja hiero paprikajauhetta possun pintaan. Anna maustua vähintään muutama tunti, mutta mielellään vuorokausi. Lämmitä leivinuuni kuumaksi. Laita possu, perunat ja sipulit folioon ja tyrkkää uunin perälle, kun liekit ja hiillos on sammunut. Anna hautua leivinuunissa vähintään viisi tuntia. Avaa paketti, aseta tarjolle ja nautiskele.


3 kommenttia:

 1. Meillä uppoaisi jo parille hengelle reippaasti enemmän sekä kylkeä että perunaa, meidän porukkaa pidetään selvästi nälässä :). Mahtavan näköinen kuva, tulee lapsuus mieleen ja tuvan iso uuni. Siellä leivottiin kerran viikossa ruisleivät ja pullat. - Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tuo hieman pieni annos tosiaan kahdelle, mutta tämä olikin meidän iltapala :) Leivinuuni on kyllä loistokeksintö, harmi kun ei kotona satu olemaan..

   Poista
 2. leivinuunisafkaa parempaa ei olekkaan

  VastaaPoista