Ylijääneestä pottumuussista voi tehdä vaikka mitä; tällä kertaa leivoimme siitä ja tattarijauhosta rieskoja. Jauhoja hulahti taikinaan aavistuksen liikaa, joten alla olevasta ohjeessa on puolisen desiä vähemmän jauhoja kuvan rieskoihin käyttämästämme määrästä. Taikina saa siis olla verrattaen löysää. Reilusti voita uunituoreen rieskan päälle ja eikun herkuttelemaan!
Peruna-tattaririeskat
500 g perunamuussia
2 kananmunaa
reilu 2 dl tattarijauhoa
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja muotoile taikinasta jauhotetuin käsin ohuita leipäsiä. Painele rieskojen pintaan haarukalla reikiä ja paista rieskoja 250-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan. Tarjoile lämpiminä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti