Limettinen lehtipihvi
250 g naudan ulkofileetä
0,5 limetti
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
Leikkaa ulkofile kahtia ja nuiji palat ohuenohuiksi pihveiksi. Hiero pihvien pintaan limetin mehu ja oliiviöljy. Paista pihvejä nopeasti noin 30 sekunnin ajan kuumassa grillissä per puoli. Rouhi pihvien päälle pippuria ja ripottele sormisuolaa juuri ennen tarjoilua.
Maapähkinätahna
1 limetti
2 dl suolapähkinöitä
0,5 dl turkkilaista jogurttia
0,5 rkl tummaa siirappia
Purista limetin mehu monitoimikoneeseen ja lisää mukaan muut ainekset. Surauta tahnaksi ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Täytetyt padrón-chilit
20 padrón-chiliä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
nippu ruohosipulia
mustapippuria
sormisuolaa
Poista chileistä kannat ja siemenet. Sekoita tuorejuuston joukkoon silputtu ruohosipuli ja muutama rouhaisu mustapippuria. Kaavi täyte pursottimeen ja pursota massa chilien sisään. Paista chilejä öljyssä tulikuumalla pannulla niitä varovasti samalla sekoitellen, kunnes chilit saavat kivan paistopinnan ja pehmenevät. Ripottele chileille suolaa ennen tarjoilua.
Paahdetut fenkolit
1 fenkoli
ripaus valkopippuria
merisuolaa
1 rkl limettimehua
2 rkl appelsiinimehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
Lohko fenkolit. Purista limetistä ja appelsiinista mehut ja sekoita joukkoon valkopippuri, suola, oliiviöljy ja hunaja. Pyörittele fenkolit marinadissa ja kaada ne sitten marinadeineen kuumalle pannulle. Kiehauta neste nopeasti pois ja paahda fenkolit kauniin ruskeiksi.
Kesän ensimmäiset maistiaiset oman pihan antimista saatiin yrttipenkin ruohosipuleista. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti