22. kesäkuuta 2015

Piparjuuri-perunasalaatti

Viime kesältä löytyi arkistojen aarteena julkaisematon perunasalaattiresepti. Kokkailimme silloin kesälomalla Grillatun kera -kirjaa läpi ja tämäkin resepti on peräisin sieltä. Nopeasti valmistuva salaatti oli todella raikas ja maistuva. Resepti ja koko kirja pääsee siis tänäkin vuonna mukaan mökkikassiin.

Piparjuuri-perunasalaatti
600 g uusia perunoita
1,5 dl kermaviiliä
1 rkl dijon-sinappia
0,5 tl hunajaa
2 rkl piparjuurta raastettuna
1 sitruunan mehu
1 punasipuli
2 dl cocktailkapriksia
mustapippuria
merisuolaa

Pese perunat ja keitä ne napakan pehmeiksi suolavedessä. Jäähdytä potut ja halkaise suupaloiksi. Sekoita kermaviili, sinappi, hunaja, raastettu piparjuuri ja sitruunamehu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita perunat varovasti joukkoon. Suikaloi punasipuli renkaiksi ja levitä kapristen kera salaatin pinnalle. Tarjoile grilliherkkujen kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti