Pakastimesta löytyi vielä säkillinen viime kesän raparpereja. Siispä äkkiä leipomaan! Lennosta sävelletty raparperipaistos maistui suoraan uunista tullessaan hyvälle, mutta jääkaappikylmänä vielä paljon paremmalle.
Kookoksinen banaani-raparperipaistos (15 cm irtopohjavuokaan)
500 g raparperia (viipaleita pakastimesta)
1 dl ruskeaa täysruokosokeria
1 banaani
taikina:
100 g voita
1 vaniljatanko
2 dl isoja täysjyväkaurahiutaleita
0,5 dl valkoista sokeria
1 dl erikoisvehnäjauhoja
0,5 dl kookoshiutaleita
2 tl jauhettua ceyloninkanelia
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Keitä raparperiviipaleita ja sokeria hillokkeeksi vähintään puolen tunnin ajan niin, että ylimääräinen neste haihtuu pois. Viipaloi banaani.
Sulata voi pehmeäksi, irrota vaniljatangosta siemenet (säästä kuoret esim. vaniljakastikkeen keittelyyn) ja sekoita sitten kaikki taikinan ainekset keskenään. Lusikoi puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle raparperihilloke. Ripottele päälle loput taikinamurusta.
Paista paistosta uunin keskitasolla 25 minuuttia. Tarjoile hieman viilenneenä esim. vaniljakastikkeen kera tai jääkaappikylmänä sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti