20. heinäkuuta 2015

Kısır eli turkkilainen bulgursalaatti

Tein ensimmäistä kertaa kısıriä turkkilaisen ystäväni äidin reseptillä jokunen vuosi sitten läksiäisjuhliini Lontoossa. Jättiämpärillinen herkullista bulgursalaattia hävisi juhlissa nopeasti, valitettavasti samoin on hävinnyt bittitaivaaseen myös alkuperäinen ohje. Tätä salaattia varten virkistinkin muistiani Turkkilaista ruokaa -blogin reseptistä.

Kısır
2 dl bulguria
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 rkl chilitahnaa
1 keltasipuli
2 tomaattia
0,5 kurkku
3 kevätsipulia
1 persiljaruukku
sitruunamehua
vuorisuolaa

Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan vedessä. Sekoita pehmenneiden jyvien joukkoon tomaattipyree ja chilitahna. Anna seoksen jäähtyä.

Kuutioi keltasipuli ja kuullota palat öljyssä pehmeiksi. Pilko tomaatti ja kurkku pieniksi kuutioiksi, viipaloi kevätsipuli ja silppua persilja.

Sekoita kaikki ainekset bulgurjyvien joukkoon ja mausta salaatti lopuksi makusi mukaan vastapuristetulla sitruunamehulla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti