4. heinäkuuta 2015

Suklaa-banaanijäätelö jäätelökoneella

Vihdoinkin ihan oikea kesä! Helteellä oloa viilentää jäätelö, jossa on samettista banaania ja syntisen suussasulavaa suklaata - eikä lainkaan lisättyä sokeria! Jäätelöiden tekeminen on loputonta riemua, sillä aina löytyy uusia valloittavia makuja ja näppäriä tekemisen tapoja.

Avaimena onnistumiseen on oikeastaan vain tarpeeksi vähäinen sekoittaminen massaa kuumentaessa sekä massan jäähdytys superkylmäksi ennen jäätelökoneeseen laittamista, jotta kerma ei sitten jäätelökoneessa kirnuunnu voiksi ja muodosta jäätelöön pieniä rasvarakeita. Massan keittäminenkään ei ole pakollista, lähes yhtä hyvää jäätelöä saa aikaan simppelisti raaoista keltuaisista.

Banaani-suklaajäätelö
1 iso, kypsä banaani
3 dl kevytmaitoa
2 dl vispikermaa
4 kananmunankeltuaista
100 g 86 % tummaa suklaata

Surauta banaani ja maito sileäksi massaksi kattilassa sauvasekoittimella. Kaada joukkoon kerma. Riko kananmunankeltuaisten rakenne lasissa ja sekoita munat sitten kattilaan jäätelömassan joukkoon. Lämmitä seosta hitaasti välillä hämmentäen, kunnes se on 82-asteista tai alkaa silmämääräisesti saeta. Ota kattila liedeltä ja anna massan jäähtyä hetken. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se hieman jäähtyneen jäätelömassan joukkoon. Jäähdytä massa sitten jääkaappikylmäksi.

Kaada kylmennyt jäätelömassa koneeseen ja surruuta jäätelöksi. Kaavi valmis jäätelö pakasterasiaan ja pakasta sitä vielä pari tuntia ennen pallojen muotoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti